tradycyjna wątróbka drobiowa z cebulą

Jacek
Obiad
01.10.2015 12:16
tradycyjna wątróbka drobiowa z cebulą

Składniki

- 500g wątróbki drobiowej

- 2 cebule

- 1/2 szklanki mleka

- 3 łyżki margaryny

- 4 łyżki mąki pszennej

- sól i pieprz

Przepis

- wątróbkę oczyszczamy z żyłek i przerostów, kroimy w cienkie plastry, płuczemy w wodzie, osuszamy i obtaczamy w mleku i mące

- cebulę obieramy i kroimy w talarki

- na rozgrzanej patelni obsmażamy wątróbkę na margarynie z dwóch stron, dodajemy cebulę i solimy

- dusimy pod przykryciem około 15 minut (jeśli trzeba podlewamy nieco wodą)

- podajemy z kiszoną kapustą lub małosolnym ogórkiem, ziemniakami lub pieczywem