Makaron z łososiem i szpinakiem

Daria
Makarony
15.09.2015 16:11
Makaron z łososiem i szpinakiem
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

około 250g świeżego szpinaku

60g makaronu błonnikowego

200g koncentratu pomidorowego

ząbek czosnku

kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm

puszka łososia we własnym sosie (około 90g)

sól, pieprz wg. smaku

Przepis

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu

na teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci

dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając

liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię

wszystko podsmażamy chwilę, aż sos oblepi szpinak, przyprawiamy wg. smaku