Składniki: 700 g karkówki wieprzowej bez kości 2 łyżki mąki 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego Karkówkę opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Podlać wszystko 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 godziny. Pamiętam jak robiła je moja mama i zawsze przygotowywała je z różnym sosem. Pokroić mięso na kotlety o grubości około 1,5 cm i każdy kotlet rozbić delikatnie nie zbyt cienko. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć mięso z dwóch stron, aby było lekko rumiane. Sos można zagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/bitki-wieprzowe-z-karkowki.html