- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
1 Sztuka sałaty lodowej
1 Sztuka Sałata strzępiasta
1 Sztuka pomidora
300 gram indyka
50 gram sera Mozzarella
1 Łyżeczka Lubczyk
1 Łyżeczka soli
1 Łyżeczka pieprzu
3 łyżki oliwy
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Umyć sałaty i porwać je na drobne kawałeczki.
Pokroić pomidory oraz ser mozzarella na kostkę.
Indyka umyć oraz pokroić go na kawałeczki.
Obtoczyć indyka w soli, pieprzu oraz lubczyku.
Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie smażyć indyka, mieszając aż mięso przestanie być surowe. Następnie je ostudzić.
Połączyć w misce wszystkie składniki.
Sałatkę można podawać z grzankami lub bagietką z masłem czosnkowym.