Przepis
Składniki:
mieszanka sałat
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 pierś z indyka
270 g sera feta
2 ogórki gruntowe
50 g kiełków rzodkiewki
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
4 krople tabasco
50 g startego parmezanu
sos:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy (ulubionej)
1 łyżka musztardy Dijon
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Indyka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z przyprawą do kurczaka, serem parmezanem i tabasco - ostudzamy. Sałaty myjemy i rwiemy do dużej miski, ogórka, paprykę żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę, dodajemy ser feta pokrojonego również w kostkę, dodajemy kiełki i indyka. W mikserze do sałatek łączymy składniki do sosu i polewamy nim sałatkę.