Wykwintna sałatka z indykiem

Marylin
Sałatki
23.08.2015 10:52
Wykwintna sałatka z indykiem

Składniki

Składniki:

Główka sałaty karbowanej

Strąk czerwonej papryki

Czerwona cebula

3 Rzodkiewki

100 g piersi z indyka

100 g szpinaku

0,5 l bulionu

Ząbek czosnku

3łyżki oliwy z oliwek

Łyżka ziół prowansalskich

Przepis

Przygotowanie:

Pierś z indyka ugotować w bulionie i pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Umytą i osuszoną sałatkę podrzeć na kawałki i posolić. Szpinak umyć i porwać na drobne fragmenty. Paprykę i rzodkiewkę umyć i pokroić. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Pokrojoną w talarki cebulę dodać do sałatki i wymieszać. W miseczce przygotować sos: w naczyniu dokładnie wymieszać oliwę, czosnek i zioła prowansalskie. Polać nimi sałatę.