Składniki
Składniki:
Główka sałaty karbowanej
Strąk czerwonej papryki
Czerwona cebula
3 Rzodkiewki
100 g piersi z indyka
100 g szpinaku
0,5 l bulionu
Ząbek czosnku
3łyżki oliwy z oliwek
Łyżka ziół prowansalskich
Przepis
Przygotowanie:
Pierś z indyka ugotować w bulionie i pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Umytą i osuszoną sałatkę podrzeć na kawałki i posolić. Szpinak umyć i porwać na drobne fragmenty. Paprykę i rzodkiewkę umyć i pokroić. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Pokrojoną w talarki cebulę dodać do sałatki i wymieszać. W miseczce przygotować sos: w naczyniu dokładnie wymieszać oliwę, czosnek i zioła prowansalskie. Polać nimi sałatę.