Składniki: 2 l bulionu rybnego 1 limonka 2 liście laurowe 500 g świeżego filetu rybnego ( użyłam łososia) 1 papryczka chilli 1 gałązka lubczyku ogrodowego ( często nazywana jako maggi) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej, papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do rozgrzanego bulionu dodaj liście laurowe, gałązkę lubczyku, posiekana papryczkę chilli, przecier i przyprawy wszystko gotuj ok 5 minut, następnie dodaj filety ( dość duże kawałki ) i gotuj na małym ogniu ok 20 minut. Do chrupiącego pieczywa czy grzanki jak znalazł szczególnie teraz kiedy pogoda wieczorami jest ładnie ujmując brzydka. Po tym czasie dodaj sok z limonki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/09/zupa-rybna-na-ostro.html