Spaghetti z krewetkami

Ewelina
Makarony
01.09.2015 15:37
Spaghetti z krewetkami

Składniki

makaron spaghetti

- krewetki tygrysie ok 24 szt.

- 3 łyżki masła

- 3 ząbki czosnku

- 100 ml wytrawnego wina

- 50 ml śmietanki kremówki

- 1 łyżka karmelizowanych fig łącznie z owocowym sosem dostępnych TUTAJ -> KLIK

- 3 łyżki soku z cytryny

- 2 łyżki posiekanego koperku

Przepis

Na patelni, roztapiamy masło, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i krewetki, smażymy ok 2-3 minut, następnie dodajemy wino, sok z cytryny gotujemy aż sos zgęstnieje następnie dodajemy śmietankę, karmelizowane figi i koperek. Gotujemy jeszcze chwilkę. Następnie dodajemy ugotowany makaron spaghetti, mieszamy całość