Zapiekanka z fasolką szparagową i kalafiorem

Fasolkę myjemy a następnie pozbawiamy końcówek. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. To samo robimy z kalafiorem. Następnie odcedzamy i przekładamy ugotowane warzywa do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Całość posypujemy startym …

Zapiekanka z fasolką szparagową i kalafiorem

Składniki

Zapiekanka z fasolką szparagową i kalafiorem:

Składniki:

- 50 gram zielonej fasolki szparagowej,

- pól dużego kalafiora,

- 10 gram starego sera żółtego,

- 2 łyżki masła,

- tłuszcz do wysmarowania naczynia,

- sól i pieprz,

Przepis

Fasolkę myjemy a następnie pozbawiamy końcówek. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. To samo robimy z kalafiorem. Następnie odcedzamy i przekładamy ugotowane warzywa do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Całość posypujemy startym serem żółtym, solą oraz pieprzem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Ewelina

true

Polecane