Składniki
- 8 dużych ziemniaków,
- 1 duża marchewka,
- 1 pietruszka,
- 1 duża cebula,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 kostka rosołowa,
- sól,
- pieprz,
- 2 kromki chleba.
Przepis
Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę a następnie wrzucamy
do garnka. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Wszystko gotujemy dodając
kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już ziemniaki oraz pozostałe warzywa będą
miękkie zmiksować je blenderem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Zupę można podawać z pietruszką, grzankami lub czipsem boczkowym.
Smacznego!
UWAGI: przed zmiksowaniem zupy należy sprawdzić czy nie mamy za dużo wywaru wodnego.
Jeśli tak to należy odlać trochę wody aby krem nie był za rzadki.