- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
2 kolby kukurydzy
8 pomidorków koktajlowych
2 plastry sera feta
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki masła
sól do smaku
Przepis
Kaloryczność: wysoka
Koszt: do 20 zł
Przygotowanie:
Pieczona kukurydza z masłem orzechowym i solą to sezonowa przekąska dla lubiących niebanalne połączenia smaków! Kukurydza pieczona na maśle z solą udekorowana na ciepło masłem orzechowym to pyszne połączenie!
Uzupełnieniem kompozycji na talerzu są pomidorki i ser feta. Smacznego
Obieramy kolby kukurydzy z liści i rozgrzewamy masło na patelni
Pieczemy kukurydzę na złocisty kolor ok 20 min posypując ją na patelni solą
Na talerzach układamy pomidorki i plastry sera feta
Upieczoną kukurydzę smarujemy masłem orzechowym
Nic, tylko KOSZTOWAĆ :)