Mięso mielone podsmażyłam w teflonowym garnku jedynie z pastą curry (bez dodatku tłuszczu) a następnie dodałam do niego pokrojoną w kostkę cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso mielone podsmażyłam w teflonowym garnku jedynie z pastą curry (bez dodatku tłuszczu) a następnie dodałam do niego pokrojoną w kostkę cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. ugotowanego i obranego bobu - 1 puszka cieciorki - spora garść świeżego koperku - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry (użyłam Tao Tao) - sól i pieprz do smaku Bób ugotowałam w lekko osolonej wodzie, ostudziłam i obrałam. Przez jakieś 30 lat bób jadłam w nasz tradycyjny rodzinny sposób- czyli po prostu ugotowany w lekko osolonej wodzie.