Lekki obiad sezonowy- indyk z bobem i cukinią

Marta
Fit
30.07.2015 15:15
Lekki obiad sezonowy- indyk z bobem i cukinią

Mięso mielone podsmażyłam w teflonowym garnku jedynie z pastą curry (bez dodatku tłuszczu) a następnie dodałam do niego pokrojoną w kostkę cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso mielone podsmażyłam w teflonowym garnku jedynie z pastą curry (bez dodatku tłuszczu) a następnie dodałam do niego pokrojoną w kostkę cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. ugotowanego i obranego bobu - 1 puszka cieciorki - spora garść świeżego koperku - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry (użyłam Tao Tao) - sól i pieprz do smaku Bób ugotowałam w lekko osolonej wodzie, ostudziłam i obrałam. Przez jakieś 30 lat bób jadłam w nasz tradycyjny rodzinny sposób- czyli po prostu ugotowany w lekko osolonej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2015/07/lekki-obiad-sezonowy-indyk-z-bobem-i.html