Łazanki z młodej kapusty

Ewelina
Obiad
16.07.2015 12:58
Łazanki z młodej kapusty

Składniki

główka młodej kapusty

250g makaronu łazanki

2 kiełbaski śląskie

cebula

ząbek czosnku

3 łyżki koncentratu pomidorowego

sól

pieprz

2 łyżki oleju

Przepis

Kapustę opłukać, poszatkować i przełożyć do większego garnka. Wlać ok 1/2 szkl wody i dusić do miękkości. W połowie gotowania zdjąć pokrywkę aby woda odparowała. W tym samym czasie drobno posiekana cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać posiekany czosnek i pokrojoną w mała kostkę kiełbaskę. Przesmażyć.

W osobnym garnku zagotować wodę z odrobiną soli i oleju. Ugotować łazanki wg przepisu na opakowaniu Do ugotowanej (i odparowanej) kapusty dodać przesmażoną kiełbasę, koncentrat. Całość doprawić do smaku. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć całość jeszcze przez chwilę.