Składniki
* główka młodej kapusty
* pęczek koperku
* 25 dag boczku
* 2 ząbki czosnku
* pęczek koperku
* 3 łyżki miodu
* sok z połowy cytryby
* płaska łyżka soli
* 2 łyżki mąki
* sól, pieprz
Przepis
Kapustę myjemy i siekamy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Dodajemy płaską łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy 2 łyżki mąki. Dolewamy trochę wody z kapusty, żeby mąkę ładnie rozprowadzić. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok,. 5 min.