Zupa botwinkowa z awokado

Ewelina
Zupy
19.06.2015 12:18
Zupa botwinkowa z awokado

Składniki

pęczek botwiny

młoda marchew

jogurt naturalny

celula

ząbek czosnku

olej

jaja na twardo

awokado

sól, pieprz, ziele angielskie, lisć laurowy

zioła:

koperek i szczypiorek

Przepis

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj czosnek pokrojony.

Buraki odetnij od naci, obierz i przekrój na cztery cząści. Marchewkę porój w talarki. Do wrzacej wody dodaj przyprawy, zeszkloną cebulę z czosnkiem. Gotuj ok 15 minut. Po tym czasie dodaj posiekane łodygi i liście botwiny. Gotuj kilka chwil aż łodyzki będa miękkie. Dodaj jogurt i wymieszaj. Podawaj z ziołami, jajem na twardo i awokado.