Składniki
300 g pomidorów malinowych
300 g świeżych truskawek
sól, pieprz do smaku
1 łyżka octu winnego
1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
ser feta Arla Apetina red peppers & chilli, do posypania
kilka listków mięty do dekoracji
PASTA Z AWOKADO :
1 małe, dojrzałe awokado
sok z cytryny i sól do smaku
natka pietruszki do posypania
Przepis
Pomidory kroimy w kostkę, bez gniazd nasiennych, przekładamy z oczyszczonymi truskawkami do naczynia blendera i miksujemy. Chłodnik doprawiamy do smaku, mieszamy i odkładamy do lodówki.
Awokado pozbawiamy pestki i skórki, rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy sok z cytryny, sól i natkę pietruszki, mieszamy.
Chłodnik nalewamy do miseczek, kładziemy po łyżce pasty z awokado, posypujemy ostrym serem feta i listkami mięty, podajemy od zaraz, smacznego.