Chłodnik z melona

Ewelina
Zupy
21.09.2015 13:39
Chłodnik z melona

Składniki

SKŁADNIKI na 2-3 porcje:

1/2 (ok. 75 dag) dużego melona miodowego

miód do smaku – u mnie 2 łyżki

szczypta mielonego imbiru

cynamon

2 garście borówki amerykańskiej

Przepis

Borówki opłukać, osuszyć.

Schłodzonego melona umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką usunąć gniazdo nasienne.

Z jednej ćwiartki wykroić specjalną łyżeczką małe kuleczki (lub pokroić w kostkę), drugą ćwiartkę i pozostały miąższ pokroić w kostkę.

Dodać do niego miód, imbir i cynamon, zmiksować na gładką piankę.

Mus rozlać do miseczek, przybrać kulkami melona i borówką, oprószyć cynamonem.

Podawać od razu, zanim się ogrzeje.