Grillowana kukurydza

Ewelina
Przekąski
08.06.2015 10:57
Grillowana kukurydza

Składniki

4-6 kolby kukurydzy

100 g miękkiego masła

1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

1 łyżeczka soku z cytryny

pokrojona kolendra

3 łyżki cukru

sól

pieprz

odrobina pieprzu cayenne

Przepis

Do dużego garnka wlewamy 4 litry wody,wsypujemy cukier,zagotowujemy,wkładamy ostrożnie obrane kukurydze(dodatek cukru sprawi że kukurydza będzie miękka i szybciej się ugotuje).Gotujemy 20 minut.

Masło ucieramy z sokiem z limonki,czosnkiem,kolendrą i przyprawami.

Ugotowaną kukurydzę nacieramy masłem,kładziemy na rozgrzanym grillu,pieczemy około 15 minut,obracając kolby kukurydzy aby przyrumieniły się z każdej strony.

Podajemy gorące,smacznego.