Zupa z mięsnymi pulpetami

Ewelina
Zupy
13.10.2013 18:34
Zupa z mięsnymi pulpetami

Przepis

30 dkg. mięso mielone

jajko

bułka czerstwa

Sól

pieprz czarny mielony Prymat

1 pęczek włoszczyzna

1 op. zupa jarzynowa mrożona

1/2 kg. ziemniaki

1 szt. cebula

do garnka wlać ok.1 litra wody i zagotować włożyć umytą i obraną włoszczyznę i gotować ziemniaki obrać i drobno pokroić i włożyć do wywaru mięso mielone włożyć do naczynia dodać bułkę namoczoną w mleku,cebulę pokrojoną w kostkę,jajko,sół,pieprz,wyrobić podobnie jak na kotlety i formować małe pulpeciki dodać do gotującego się wywaru wsypać także zupę jarzynową chwilę pogotować aby warzywa i mielone się ugotowały i podawać doprawić do smaku.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną