Roladki drobiowe z serem i szpinakiem

Krzysztof
Obiad
03.11.2014 20:17
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem

Przepis

składniki:

1 duża podwójna pierś z kurczaka

kilka liści szpinaku

kawałek żółtego sera ok 100 g

sezam i bułka tarta do panierowania

1-2 jajka

olej do smażenia

sól,pieprz

dodatki

300 g pomidorków koktajlowych

1 mała cebula

1 łyżka posiekanego koperku

olej sezamowy do skropienia

pesso pszenno-gryczane Wodzisław

Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w niezbyt cienkie paski. Następnie lekko rozbić i oprószyć solą z pieprzem. Ser żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki za panierować w jajku a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i przełożyć do miski. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać razem z posiekanym koperkiem do pomidorków. Wymieszać a następnie całość lekko skropić olejem lnianym. Pesso przygotować wg przepisu na opakowaniu.