składniki: masa serowa 500 g sera sernikowego z wiaderka ja użyłam Wieluń 2 łyżki miękkiego masła lub margaryny 3-4 łyżki cukru waniliowego 1 żółtko 1 żelatyna deserowa (Dr Oetker)+ woda lub mleko do jej przygotowania wg instrukcji na opakowaniu 300 g małych truskawek masa truskawkowa 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 250 ml wody do przygotowania galaretki Masę wyrównać i ułożyć na niej truskawki i lekko wcisnąć je w masę. Żelatynę przygotować według przepisu rozpuszczając ją w wodzie lub też mleku. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wody i odstawić do wystudzenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/06/serniczek-truskawkowy.html