Rolada z białą kiełbasą

Ewelina
Obiad
08.04.2015 7:44
Rolada z białą kiełbasą

Składniki

1kg schabu

2 cienkie białe parzone kiełbaski

kilka plastrów parzonego boczku

łyżka musztardy

op. przyprawy do mięsa wieprzowego

pieprz

Przepis

Schab umyć, osuszyć i rozciąć na duży płat. Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron przyprawą. Posmarować z wewnętrznej strony musztardą, ułożyć plasterki boczku i kiełbaski. Roladę ciasno zwinąć i związać nicią. Następnie zwinąć ciasno w papier do pieczenia i odstawić na kilka godzin do lodówki. Roladę wstawić w blaszce do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1,5 godziny. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić w nim mięso na ok 15 minut. Przed krojeniem na plastry odczekać 10 minut aby soki równo rozeszły się po mięsie.