Wiosenna sałatka

Ewelina
Sałatki
01.04.2015 21:50
Wiosenna sałatka

Składniki

- trzy liście sałaty rzymskiej

- garść roszponki

- połowa papryki czerwonej szpiczastej

- 2 jajka

- kilka pomidorków koktajlowych

- garść kiełków rzodkiewki

- garść kiełków fasoli mung

- szczypta rzeżuchy

- dressing jogurtowy

- łyżeczka nasion chia

- kilka rzodkiewek

- szczypta pieprzu

Przepis

Jajka gotujemy na pół-twardo. Sałatę rzymską kroimy w paski, wrzucamy do miski, dodajemy roszponkę, pokrojoną paprykę ( zostawiamy kawałek do dekoracji) i pomidorki. Mieszamy i wykładamy na dwa talerzyki, jajka kroimy na ćwiartki i układamy na talerze, dodajemy pokrojone rzodkiewki i kawałki pozostałej papryki. Rozkładamy kiełki rzodkiewki i fasoli mung oraz rzeżuchy. Polewamy dressingiem jogurtowym i posypujemy nasionami chia i odrobiną pieprzu.