Wiosenna sałatka makaronowa

Ewelina
Sałatki
22.04.2015 17:37
Wiosenna sałatka makaronowa

Składniki

- opakowanie makaronu w kształcie ryżu

- ogórek zielony

- pęczek rzodkiewek

- pęczek koperku

- 150 g wędzonego kurczaka

- garść kiełków rzodkiewki

- garść kiełków brokuła

- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

- sól, pieprz

Przepis

Makaron ugotować all dente. Odcedzić i przełożyć do miski. Ogórka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce w osobnej misce, dodać starte rzodkiewki i posolić. Odstawic na 10 minut i odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do makaronu. Wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, kiełki brokuła i rzodkiewki, posiekany koperek, jogurt, sól i pierz. Wymieszać.

Przepis autorski.