Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie

Ewelina
Przekąski
23.03.2015 13:27
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie

- Ciasto na naleśniki - 3 szk mąki pszennej - 0,5 l mleka - 0,5 l wody - 4 jajka - szczypta soli - Nadzienie - 0,5 kg twarogu półtłustego - 2 jajka - 180 g śmietany kwaśnej - 80 g cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 3 łyżki rodzynek Kresto - 2 łyżki mieszanka skórek kandyzowanych Gold Pack - Do zalania - 150 ml kremówki - 1 jajko - 80 g cukru pudru - olej rzepakowy Rapso do smażenia - masło do wysmarowania naczynia Naleśniki; wszystkie składniki umieścić w garnku i zmiksować na jednolitą konsystencję. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 st z termoobiegiem około 1 godziny. Zimne naleśniki posmarować masą twarogową, zwinąć rulony i przekroić na pół. Przed smarowaniem ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą twarogową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2013/11/nalesniki-z-serem-zapiekane-w-smietanie.html