Składniki: - 400 g mięsa wołowego (chude) - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 3-4 łyżki oleju do smażenia - 1 puszka pomidorów krojonych - 4 łyżki ketchupu łagodnego - 0,5 puszki kukurydzy - 0,5 puszki czerwonej fasoli - 2 łyżeczki słodkiej papryki Kamis - 0,5 łyżeczki papryki wędzonej - sól, pieprz do smaku - przyprawa do chili con carne Kamis Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Wlać pokrojone i zmiksowane pomidory, ketchup, paprykę słodką, paprykę wędzoną, łyżeczkę przyprawy do chili con carne, wymieszać. Dodać mięso i podsmażać około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2014/11/chili-con-carne.html