Zupa chlebowa z cebulą

Ewelina
Zupy
22.11.2014 11:28
Zupa chlebowa z cebulą

Przepis

Zupa chlebowa z cebulą

Wykonanie tej zupy jest proste i bardzo szybkie. Chyba każdy w domu ma kawałek chleba i cebulę. Niewiele więcej trzeba do wykonania tej pysznej zupki. Polecam !

Składniki:

1 duża cebula,

25 dag białego chleba,

1 łyżka masła,

¾ litra bulionu z kostki,

2 łyżki śmietany,

1 żółtko,

jaja w koszulce

natka pietruszki.

Wykonanie:

Cebulę drobno posiekać i udusić na maśle z drobno pokrojonym chlebem, następnie lekko zarumienić. Wlać bulion, podgotować na wolnym ogniu i doprawić śmietaną z rozmącony żółtkiem. Zupę podaję również z „jajkiem w koszulce”