Krem marchewkowo - pomarańczowy z imbirem i cynamonem

Anna
Zupy
08.01.2015 23:20
Krem marchewkowo - pomarańczowy z imbirem i cynamonem

Przepis

Potrzebne nam:

- 3 duże marchewki

- spora pomarańcza

- pół cebuli

- 2,5 szklanki bulionu warzywnego

- pół łyżeczka mielonego imbiru

- pół łyżeczki cynamonu

- łyżka masła

- sól i pieprz

Przygotowanie:

Marchewki obieramy i kroimy w pół-talarki lub sporą kostkę. Pomarańczę myjemy i odcinamy skórkę. Następnie pomarańczę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w sporą kostkę i podsmażamy w garnku na maśle. Po chwili dodajemy marchewkę i pomarańczę. Doprawiamy imbirem i smażymy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy bulion i przyprawy i gotujemy około 20 minut, do zmięknięcia marchewki. Zupę blendujemy na gładką masę.