Makaronowe muffinki

Ewelina
Makarony
05.01.2015 17:02
Makaronowe muffinki

Przepis

Składniki:

- 250 g makaronu orkiszowego Reginette Fabijańscy

- pół puszki kukurydzy

- pół papryki czerownej

- 250 g pieczarek

- 2 jajka

- 100 g sera żółtego

- 2 łyżki śmietany 18%

- olej rzepakowy Oleofarm

- sól, pieprz

- szczypta suszonej bazylii i oregano

Wykonanie:

Makaron gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie all dente, odcedzamy i przekładamy do miski.

Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju rzepakowym, wrzucamy do makaronu. Dodajemy kukurydzę i pokrojoną w małą kostkę paprykę, rozbełtane jajka ze śmiataną oraz starty ser. Przyprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy do silikonowych foremek do muffinek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut. Wyciągamy z pieca i wykładamy z foremek na talerze. Możemy podać te muffinki z surówką, ketchupem, sosem czosnkowym, mięsnym lub pieczarkowym. Super sprawdzą się również na zimno.

Smacznego :-)