Muffiny na obiad

Krzysztof
Obiad
18.07.2014 7:14
Muffiny na obiad

Przepis

Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin:

2 ciasta francuskie

250g mięsa mielonego

mała puszka kukurydzy

1 cebula

puszka pomidorów

papryczka piri piri

łyżka oleju

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia

ser gouda 16 plastrów

Przygotowanie:

Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu ok 30 min tak aby pomidory wyparowały i powstała gęsta konsystencja sosu. Formę do muffin delikatnie natłuszczamy, ciasto francuskie tniemy na kwadraty i wypełniamy nimi formę. Ciasto dociskamy do ścianek palcami i wypełniamy farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze sera .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy 20 minut góra i dół.