Ryżowa sałatka

Ewelina
Sałatki
03.01.2015 9:04
Ryżowa sałatka

Przepis

Składniki:

1 woreczek ryżu brązowego, np KUPIEC

1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym

1/3 puszki kukurydzy

1/2 cebuli

sól, pieprz

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

Wykonanie:

Ryż brązowy ugotować w lekko osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu.

Odsączyć, wysypać z torebki i odstawić do ostygnięcia.

Tuńczyka osączyć na sicie. Większe kawałki podrobić.

Cebulę drobno posiekać.

Ryż, kawałki tuńczyka, cebulę i kukurydze wymieszać.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Jogurt połączyć z majonezem - dodać do sałatki. Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać.