Sałatka z tuńczyka i ryżu

Ewelina
Sałatki
03.12.2014 15:00
Sałatka z tuńczyka i ryżu

Przepis

SKŁADNIKI :

2 woreczki ryżu ugotowane,odcedzone,ostudzone

1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150g

5 jajek ugotowanych na twardo

5 ogórków konserwowych

1 puszka kukurydzy

1 puszka czerwonej fasolki

1 czerwona cebula

1 por,biała część

3-4 łyżki majonezu

sól,pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Do dużej miski przekładamy ryż,rozdrabniamy go aby nie był sklejony.Ogórki,cebulę,por,jajka,kroimy w kostkę,tuńczyka odcedzamy i wszystko dodajemy do ryżu.Fasolkę i kukurydzę odcedzamy,dodajemy do sałatki.Przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy majonez,mieszamy.Sałatkę przechowujemy w lodowce,podajemy schłodzoną.

Smacznego