Przepis
Składniki:
- 2 woreczki ryżu parboiled Piątnica
- pół słoiczka pomidorów z żurawiną w zalewie
- puszka kukurydzy
- 3 płaty papryki konserwowej Krokus
- 3/4 słoiczka ogórków konserwowych mini Krokus
- 1 pojedyńczy filet upieczony w rękawie w piekarniku
- 4 łyżki jogurtu gęstego naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do miski, odstawić do wystudzenia. Ogórki pokroić w plastry, papryke na kawałki, tak samo pomidory z zalewy, dodać także żurawinę. Wrzucić do ryżu kukurydzę i posostałe warzywa. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z solą i pieprzem i dodajemy do sałatki i mieszamy.
Filet można przygotować tak jak ja tutaj lub po prostu udusić lub podsmażyć na patelni.
Smacznego :-)