Sałatka ryżowa

Ewelina
Sałatki
07.01.2015 9:14
Sałatka ryżowa

Przepis

Składniki:

- 2 woreczki ryżu parboiled Piątnica

- pół słoiczka pomidorów z żurawiną w zalewie

- puszka kukurydzy

- 3 płaty papryki konserwowej Krokus

- 3/4 słoiczka ogórków konserwowych mini Krokus

- 1 pojedyńczy filet upieczony w rękawie w piekarniku

- 4 łyżki jogurtu gęstego naturalnego

- sól, pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do miski, odstawić do wystudzenia. Ogórki pokroić w plastry, papryke na kawałki, tak samo pomidory z zalewy, dodać także żurawinę. Wrzucić do ryżu kukurydzę i posostałe warzywa. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z solą i pieprzem i dodajemy do sałatki i mieszamy.

Filet można przygotować tak jak ja tutaj lub po prostu udusić lub podsmażyć na patelni.

Smacznego :-)