Mini sandwicze śródziemnomorskie

Anna
Śniadania
01.01.2015 17:15
Mini sandwicze śródziemnomorskie

Przepis

Sylwestrowa noc coraz bliżej, w związku z tym trzeba pomyśleć o przekąskach dla gości. Tym, którzy zostają dzisiaj w domach i czekają na gości, proponuję przygotowanie takich mini - kanapeczek. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a Wasi goście będą zachwyceni.

Potrzebujemy:

- ciabattę

- kilka łyżek oliwy extra virgin

- 3 spore garście rukoli

- opakowanie mozzarelli

- kilka suszonych pomidorów z zalewy

Przygotowanie:

Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Ciabattę kroimy na pół i każdą połówkę dzielimy wszerz na dwie części. Każdą część smarujemy delikatnie oliwą. Na spody z ciabatty kładziemy część rukoli, Pokrojoną w plastry mozzarellę i pocięte na małe kawałki pomidory. Kładziemy na wierzch rukolę i przykrywamy ciabattą. Kroimy na małe kanapeczki i układamy na talerzu.