Strudel jabłkowy. Coś pysznego

Krzysztof
Przepisy
11.09.2013 11:28
Strudel jabłkowy. Coś pysznego

Przepis

5-6 jabłek - obrane, wydrążone gniazda nasienne, pokrojone w plasterki

220 g (1 szkl.) cukru brązowego

1 opakowanie rozmrożonego ciasta francuskiego

1 jajko

60 ml (1/4 szkl.) mleka

Umieścić jabłka w dużej misce następnie dodać brązowy cukier, wymieszać i odstawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze do pieczenia. Nadzienie z jabłek rozłożyć równomiernie wzdłuż środkowej części ciasta a następnie zwinąć .Roztrzepać jajko z mlekiem i nakładać pędzlem na wierzch ciasta.

Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 35 do 40 minut, lub do momentu gdy strudel nabierze złotego koloru.