Zapiekanka krakowska

Ewelina
Przekąski
15.12.2014 14:39
Zapiekanka krakowska

Przepis

Składniki na 2 zapiekanki:

1 ciabatta

200 g żółtego sera

200 g pieczarek

1 mała cebula

1 łyżka masła

ketchup

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

1. Pieczarki drobno siekamy, cebulę kroimy w małą kostkę, ser ucieramy na tarce, ciabattę kroimy wzdłuż. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy pieczarki, podlewamy odrobiną wody i smażymy do całkowitego odparowania wody. Dodajemy cebulę i masło, smażymy do zeszklenia.

2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na ciabatki kładziemy podsmażone pieczarki, posypujemy utartym serem. Pieczemy 5-8 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem. Smacznego! :)