Przepis
SKŁADNIKI:
5 jajek ugotowanych na twardo
0,5 kg mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
1 cebula
1 jajko
sól,pieprz
1 łyżeczka musztardy
Dodatkowo:
mąka,rozbełtane jajko i bułka tarta do obtoczenia jajek
olej do pieczenia
Przygotowanie:
Mięso mielone przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy drobno pokrojoną cebulę,jajko,bułkę tartą,musztardę i wszystko dokładnie mieszamy.Ugotowane i obrane jajka dokładnie obklejamy mięsem mielonym (mięso dzielimy na 5 części ),następnie obtaczamy gotowe jajka w mące,rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Pieczemy w głębokim tłuszczu z jednej i drugiej strony po dwie minuty(ja opiekałam je w frytkownicy).
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 *C.
Podajemy ciepłe z surówką lub zimne pokrojone w plastry,takie jaka są bardzo smaczne,polecam.