Składniki
SKŁADNIKI:
• 300 g herbatników
• 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
• 3 łyżki cukru pudru
• ½ l mleka 3,2% Prawdziwe
• 600 g gotowej masy kajmakowej
• 1 kostka masła
• 2 łyżeczki kakao
Przepis
JAK TO ZROBIĆ?
1. Budynie ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i ostudź. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem pudrem. Po uzyskaniu puszystej masy dodawaj po 1 łyżce przestudzony budyń, cały czas ucierając.
2. Formę wyłóż papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Ułóż na niej herbatniki, a na nich rozsmaruj ½ masy budyniowej. Przykryj masę herbatnikami o rozsmaruj na nich 2/3 masy kajmakowej połączonej z kakao.
3. Masę kajmakową z kakao przykryj herbatnikami. Następnie rozsmaruj na nich resztę masy budyniowej. Przełóż pozostały kajmak do szprycy cukierniczej i udekoruj nim wierzch ciasta.
Odstaw do schłodzenia.