Ciasto bez pieczenia

Wojtek
Ciasta
02.04.2015 14:17
Ciasto bez pieczenia

Składniki

SKŁADNIKI:

• 300 g herbatników

• 2 budynie waniliowe lub śmietankowe

• 3 łyżki cukru pudru

• ½ l mleka 3,2% Prawdziwe

• 600 g gotowej masy kajmakowej

• 1 kostka masła

• 2 łyżeczki kakao

Przepis

JAK TO ZROBIĆ?

1. Budynie ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i ostudź. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem pudrem. Po uzyskaniu puszystej masy dodawaj po 1 łyżce przestudzony budyń, cały czas ucierając.

2. Formę wyłóż papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Ułóż na niej herbatniki, a na nich rozsmaruj ½ masy budyniowej. Przykryj masę herbatnikami o rozsmaruj na nich 2/3 masy kajmakowej połączonej z kakao.

3. Masę kajmakową z kakao przykryj herbatnikami. Następnie rozsmaruj na nich resztę masy budyniowej. Przełóż pozostały kajmak do szprycy cukierniczej i udekoruj nim wierzch ciasta.

Odstaw do schłodzenia.