Puchatki z jabłkiem

Anna
10.12.2014 13:20
Puchatki z jabłkiem

Przepis

Porcja na ok 12 szt dużych placuszków.

Najlepsze są przestygnięte i obsypane obficie cukrem pudrem.

SKŁADNIKI:

1 jajko

3 łyżki cukru

1 opakowanie cukru wanilinowego

1,5 szkl mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szkl mleka

1-2 jabłka

cukier puder do posypania

1. Jajko ubić z cukrami na puch.

2. Dodawać stopniowo mąkę i proszek na zmianę z mlekiem. Zmiksować na gładkie ciasto.

3. Jabłka obrać, wydrążyć środek z pestkami, pokroić w poprzek w ok 0,5 cm krążki.

4. Jabłka zanurzać w cieście tak, aby się dobrze nim obkleiły, smażyć na rumiano. Obsypać cukrem pudrem.