Przepis
Składniki według upodobań
-ziemniaki
-marchewka
-korzeń pietruszki
-groszek z puszki
-kukurydza z puszki
-jaja
-majonez
-sól,pieprz
Ugotuj marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki , wszystko osobno i w skórkach. Obierz, wystudz, pokrój w kostkę.
Kompletnie wychłodzone delikatnie posól i przemiszaj, dodaj majonezu i ugotowanych jajek pokrojonych również w kosteczkę.
Wsyp groszek i kukurydzę oraz tuńczyka – odsącz z zalewy.
Wymieszaj, najlepiej miękką łopatką, aby nie pognieść na papkę składników. Popieprz i dodaj znów majonezu.
Udekoruj i włóż do lodówki do schłodzenia!
Sałatka jest łagodna ,a poprzez dodanie tuńczyka ..jest taka śródziemnomorska. Brak cebuli ,ogórka i jabłka sprawia, że jest również zdrowsza i do wzdęć nas nie doprowadzi.
Smacznego!