Składniki: masa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 220 g masła ponadto: 1 puszka masy kajmakowej ( polecam z Gostynia ) 180 g herbatników typu Petit Beurre 180 g herbatników kakaowych 1 szklanka orzechów włoskich Na budyniu ułożyć warstwę maślanych herbatników, a na nich drugą część masy budyniowej i herbatniki kakaowe. Budyń podzielić na 3 części, jedną z nich rozsmarować na ciastkach. Snickers na herbatnikach bardzo przypomina mój pierwowzór, a pracy przy nim naprawdę niewiele, właściwie sprowadza się ona do ugotowania budyniu i złożeniu warstw. Puszkę masy kajmakowej umieścić na chwilę w ciepłej wodzie ( będzie się łatwiej rozsmarowywać ). Do pozostałego mleka dodać obie mąki, jajko, budyń cukier, cukier wanilinowy i dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem. Ostatnią część budyniu wyłożyć na ciemne ciastka i przykryć jasnymi. Masę wyłożyć na wierzch ciasta, rozsmarować i leciutko posolić. Na dnie ułożyć warstwę kakaowych herbatników.