Przepis
SKŁADNIKI :
1 duża pierś z kurczaka, upieczona z przyprawą kebab
1 kapusta pekińska, drobno pokrojona
pół pora
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 słoik papryki konserwowej
kilka ogórków konserwowych ( nie koniecznie )
majonez
ketchup
PRZYGOTOWANIE :
Pierś kroimy w kostkę, podpiekamy na małej ilości oliwy z przyprawą kebab, solą i pieprzem.
Paprykę, ogórki kroimy w paski i talarki. Kukurydzę i fasolkę odcedzamy.
W dużej misce lub dwóch małych układamy warstwowo pokrojoną kapustę, mięso, fasola, kukurydza i dwie łyżki majonezu które rozsmarowujemy, na to odrobina ketchupu i układamy dalej por, ogórka, paprykę mięso i kapusta, rozsmarowujemy majonez, Ozdabiamy sałatkę kukurydzą i fasolką i polewamy odrobiną ketchupu. Sałatkę przechowujemy w lodówce. Smacznego.