Kokosowy budyń - dietetyczne raffaello

Ola
Śniadania
02.12.2014 19:35
Kokosowy budyń - dietetyczne raffaello

Przepis

Składniki:

20g otrębów pszennych

20g mąki kokosowej (można użyć wiórek kokosowych)

50ml mleka 0,5%

50ml wody

10g płatków migdałowych

słodzidło do smaku

jeżeli masa będzie za rzadka - łyżeczka budyniu waniliowego

jeżeli zamiast mąki kokosowej używasz wiórek - jajko

Przygotowanie:

Otręby, mąkę, słodzidło, mleko i wodę mieszamy razem i odstawiamy na bok do napęcznienia. Dno kokilki wykładamy płatkami migdałowymi, posypujemy wybranym dosładzaczem. Na orzechy przekładamy masę kokosową. Wierzch także oprószamy wybranym dosładzaczem, najlepiej pochodzenia naturalnego np. kyslitolu, erytrytolu... Zapiekamy ok. 20min w 180st. Podajemy z owocami lub bakaliami.