Śledzie z jajkiem

Ewelina
Sałatki
03.12.2014 12:17
Śledzie z jajkiem

Przepis

SKŁADNIKI :

5 filetów śledziowych z zalewy olejowej

6 ugotowanych jaj na twardo

1 obrane i starte jabłko na tarce

4 łyżki śmietany 12 %

1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę

1 łyżeczka posiekanego kopru

sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Śledzie odcedzamy z oleju, kroimy na mniejsze i większe kawałki (większe do dekoracji ).

Jajka kroimy w kostkę, przekładamy do miski łącznie z cebulą, kawałkami sledzia i jabłkiem. Dodajemy śmietanę, majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy. Sałatkę jajeczną rozkładamy na dnie miseczki, na to układamy pozostałe kawałki śledzia i jajka, posypujemy koperkiem lub natką pietruszki. Podajemy schłodzone. Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną