Tiramisu owocowe

Krzysztof
Przepisy
22.11.2014 22:26
Tiramisu owocowe

Przepis

Na 4 porcje

2 jajka

1/4 szklanki cukru pudru

250 g serka mascarpone

300 ml kremówki

paczka podłużnych biszkoptów

szklanka mocnej kawy espresso

szklanka likieru Bailey’s

po 125 g jagód i malin

cukier puder

Żółtka oddzielić od białek i zmiksować z cukrem. Połączyć z mascarpone. Kremówkę i białka jajek ubić (osobno), połączyć z masą serową. Masę wstawić do lodówki. Biszkopty połamać na kawałki. Kawę i likier wymieszać. Owoce umyć, osuszyć. W pucharkach układać na zmianę krem i kawałki biszkoptów, polewać je kawą z likierem, a następnie przekładać owocami. Odstawić do lodówki minimum na 3 godziny. Przed podaniem deser posypać cukrem pudrem.