Przepis
Składniki
-papyka igołomska
-papryka czerwona
-cukinia baby
-kabaczek zielony
-kabaczek żółty
-dynia
-zielona pietruszka+seler naciowy+szczypior
-kiełbasa wiejska
-cebula
-oliwa z oliwek
-świeże pomidory +salsa pomidorowa
-świdry As Babuni
Na rozgrzaną oliwę wrzuć papryki, kiełbasę i szczypior.
Lekko podsmaż, dodaj pokrojone według uznania kolejne składniki, na końcu dodaj cukinie i dynie. Pomidory sparz i obierz ze skórki rozgnieć widelcem, dodaj do całości, podlej sosem pomidorowym. Może być z butelki ale lepszy będzie z kartonu, nawet ten do picia!
Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania.
Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo.
Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania.
Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo.