Makaron z leczo i ziarnami

Krzysztof
Makarony
02.09.2014 15:06
Makaron z leczo i ziarnami

Przepis

Składniki

-papyka igołomska

-papryka czerwona

-cukinia baby

-kabaczek zielony

-kabaczek żółty

-dynia

-zielona pietruszka+seler naciowy+szczypior

-kiełbasa wiejska

-cebula

-oliwa z oliwek

-świeże pomidory +salsa pomidorowa

-świdry As Babuni

Na rozgrzaną oliwę wrzuć papryki, kiełbasę i szczypior.

Lekko podsmaż, dodaj pokrojone według uznania kolejne składniki, na końcu dodaj cukinie i dynie. Pomidory sparz i obierz ze skórki rozgnieć widelcem, dodaj do całości, podlej sosem pomidorowym. Może być z butelki ale lepszy będzie z kartonu, nawet ten do picia!

Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania.

Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo.

Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania.

Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną