Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem - idealne na śniadanie

Niezły
Fit
24.01.2015 8:10
Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem - idealne na śniadanie

Przepis

Składniki:

50 g pieczarek

30 g fasoli szparagowej ( może być mrożona)

mała czerwona cebula

20 g szybki wędzonej

4 pomidorki koktajlowe

2 jajka

5-6 liści świeżej bazylii

1 łyżeczka oregano

sól, pieprz do smaku

1 łyżeczka masła

W tym tygodniu możecie kupić wszystkie składniki w promocji :)

Przygotowanie:

W kostkę kroimy szynkę i cebule, pieczarki na mniejsze części. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy po jajku. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki i zapiekamy w piekarniku 190 C przez 10-15 minut.