Przepis
Składniki:
50 g pieczarek
30 g fasoli szparagowej ( może być mrożona)
mała czerwona cebula
20 g szybki wędzonej
4 pomidorki koktajlowe
2 jajka
5-6 liści świeżej bazylii
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka masła
W tym tygodniu możecie kupić wszystkie składniki w promocji :)
Przygotowanie:
W kostkę kroimy szynkę i cebule, pieczarki na mniejsze części. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy po jajku. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki i zapiekamy w piekarniku 190 C przez 10-15 minut.