Bez pieczenia. Tarta z mascarpone i malinami

Krzysztof
Ciasta
18.11.2014 17:18
Bez pieczenia. Tarta z mascarpone i malinami

Przepis

SKŁADNIKI:

tarta:

300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym

50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

50 g masła

masa:

250 g serka mascarpone

200 g mleka słodzonego skondensowanego

dodatkowo:

maliny

borówki

PRZYGOTOWANIE:

Markizy przełożyć do malaksera, dodać połamaną na kawałki czekoladę oraz 50 g niesłonego masła ( w temperaturze pokojowej) . Całość dokładnie zmiksować, masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Przełożyć do foremki w wciąganym dnem i dokładnie dociskać. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem. Mascarpone i mleko skondensowane przełożyć do miski i zmiksować na puszysty krem. ( końcówka do ubijania jajek) Przełożyć do schłodzonego spodu, z wierzchu dowolnie udekorować malinami i borówkami. Wstawić do lodówki na godzinkę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną