Zapiekane jajka z jogurtem

Niezły
Fit
18.11.2014 9:47
Zapiekane jajka z jogurtem

Przepis

Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)

Składniki:

3 jajka

4 łyżki jogurtu greckiego

3 g kiełków (użyłam rzodkiewki)

20 g boczku wędzonego

0,5 łyżeczki papryki słodkiej

sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka należy rozbełtać i połączyć z jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania.

Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C.