Smaki Indii: Mango Lassi

Dagmara
Przepisy
17.11.2014 15:59
Smaki Indii: Mango Lassi

Przepis

Składniki (dla dwóch osób):

1 dojrzałe mango

1 mały jogurt naturalny lub grecki

1/2 szklanki lodu

1/2 szklanki wody

1 łyżka miodu

1 płaska łyżeczka mielonego kardamonu

1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)

1 łyżeczka cukru drobnego

liście mięty do ozdoby

CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINUT

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Mango obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy (kilka a nawet kilkanaście minut) na bardzo gładką i jednolitą masę. Możemy dodatkowo przetrzeć przez sitko (ja tak zrobiłam). Gotowe Mango Lassi przelewamy do szklanek lub kieliszków i dekorujemy listkami mięty. Smacznego! :)